top of page

Να ξέρεις είσαι το πιο σημαντικό πρόσωπο!

Είσαι το πιο σημαντικό πρόσωπο της ζωής σου και αυτό είναι αλήθεια. Η υγεία σου δεν έχει να κάνει μόνο με την εικόνα του σώματος αλλά και με την μακροζωία και την ποιότητα της ζωής. Γι'αυτο το λόγο είναι σημαντικό να προσέχουμε τους εαυτούς μας γιατί αν δεν το κάνουμε εμείς, ποιος άλλος θα το κάνει για εμάς; ή πως αλλιώς θα είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα;


Τι σημαίνει 'αυτο-φροντίδα' για μένα;

Πρώτα απ΄όλα είναι η επίγνωση. Αυτο μας βοηθάει να κατανοήσουμε ποιες κατευθύνσεις πρέπει να πάρουμε για να βελτιώσουμε το μέσα-έξω μας. Γνωρίζοντας για παράδειγμα ότι οι επεξεργασμένες τροφές/γλυκά περιέχουν τεράστιες ποσότητες ζάχαρης, συντηρητικών και άλλων κακών συστατικών προς τον οργανισμό και το γεγονός οτι το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να αντλήσει την κατάλληλη ενέργεια μέσα από αυτές τις τροφές ώστε να λειτουργήσει σωστά, είναι αρκετό για να επιλέξουμε όσο πιο φυσικές και ακατέργαστες τροφές μας προσφέρει η μητέρα φύση.


Η πραγματική αυτοφροντίδα είναι οι επιλογές που κάνουμε ώστε να έχουμε περισσότερη ενέργεια, μακροζωία και υγεία. Δεύτερον, είναι να ακούς το σώμα σου. Ο καθένας από εμάς έχει τις δικές του αξίες/ επιθυμίες/ στόχους και όνειρα. Επίσης ο καθένας έχει τον δικό του κοινωνικό περίγυρο και καταστάσεις να αντιμετωπίσει. Αυτός που προσέχει τον εαυτό του φροντίζει να καλύπτει τις ανάγκες του χωρίς να επηρεάζεται από εξωτερικούς αντιπερισπασμούς. Αυτο το άτομο θα φροντίσει να βρει την ισορροπία του, να διατηρήσει την ψυχική του υγεία, την ηρεμία, θα αυξήσει την συναισθηματική νοημοσύνη, θα μάθει να αναγνωρίζει τις ανάγκες και τα αισθήματα του. Αυτο θα μετατραπεί σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής.


Τέλος είναι η αυταγάπη, η αναγνώριση της αξίας σου, η αξία της ζωής και το πόσο σημαντικό είναι να μειώσεις το περιττό στρες, τις τοξικές σχέσεις σε όλους τους τομείς και καταστάσεις που χαλάνε την ψυχική σου ηρεμία.

Το να φροντίζεις τον εαυτό σου είναι απαραίτητο για την ψυχική και σωματική υγεία.

Βασίζονται στο πως αισθανόμαστε μέσα μας.

Βάλε τον εαυτό σου προτεραιότητα και αγάπησε τον περισσότερο!


Ένα εργαλείο που θα σε βοηθήσει να προσέχεις τον εαυτό σου παραπάνω είναι το 30 days challenge plan που δημιούργησα και θα το βρείς στην κατηγορία 'προϊόντα' ή εδώ


Να σε προσέχεις!



171 views0 comments
bottom of page